Pierre Xhonneux, klarinett (BE)

Pierre Xhonneux ble født inn i en musikerfamilie i en region av Belgia som virkelig vet å verdsette den rike tradisjonen med blåseensembler og han har siden studert ved “Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie ” i Namur hos J-L Votano.

Han er laureate i konkurransen ”Dexia Classics” og har også deltatt i mange andre prestisjefylte konkurransen som Pacem i Terris, Debussy, Aeolus, ARD2012, Freiburg og Gent2013. I 2009 studerte han «Perfectionnement » (3rd cycle) hos Nicolas Baldeyrou i Paris.

Pierre er åpen for et vidt spekter av musikalsk repertoar og liker å spille i ulike ensembler som klarinettkvartett, blåsekvintett, pianotrio (ClariNord), octet I Solisti del Vento (Belgia) og nå i den seneste tid i Oslo kammerakademi. I 2009 startet han på en post – master i historisk klarinett ved Gent Conservatory Belgium (prof. V. Casale).

Han har de senere år blitt invitert til å spille recitals ved Festival Musiq3, Flagey i Brüssel, Bozar, MIM, Concerts du printemps i Val-Dieu, Durbuyssimo Festival in Belgium, den prestisjetunge Heidelberger Frühling Festival, Podium Festival i Esslingen, Valdres Festivalen, FestiVal d’Anniviers i Sveits, ved Konzerthaus Berlin, Hamburg, London og Sverige. I sesongen 2016 – 2017 vil han blant annet spille i Belgia og Norge og på turné med Oslo Kammerakademi i Tyskland og Azeirbaidjan.

I 2009 fikk han jobben som ess – klarinett – solist med Liège Royal Philharmonic Orchestra (dir. Ch. Arming – Belgium) og i 2011 ble han utnevnt til assistent i kammermusikk ved klarinettklassen i IMEP i Belgia.

Siden januar 2015 har Pierre vært ansatt som ess-klarinettist i Oslo Filharmoniske orkester og han har siden september 2015 vært klarinettlærer ved Barrat Dues musikkinstitutt i Oslo.