Per Hannisdal – fagott (NO)


Per Hannisdal har sin utdannelse fra Arnulf Brachel og Torleiv Nedberg ved Østlandets Musikkonservatorium samt Studieopphold hos Roger Bernstingel i Sveits. Siden 1978 har han vært solofagottist i Oslo-filharmonien. Han solistdebuterte i Oslo i 1988.

Han har hatt solistoppgaver med de fleste norske orkestre og med orkestre i Danmark, Sverige og Island. Han er aktiv som kammermusiker, har deltatt på en rekke kammermusikkfestivaler i Norge og utenlands og har medvirket på mange CD-innspillinger. Hans har vært solist med Oslo-Filharmonien i konserter av Vivaldi, Sæverud, Mozart, Sveinsson, Weber, Casella, Stravinsky og R. Strauss. Sveinssons fagottkonsert uroppførte han i  1982.

Han har gjort innspillinger med Oslo-Filharmoniens Blåsersolister med verker av Dvorák, Janácek, Enescu, Naxos 1996, og Oslo-Filharmoniens Blåsersolister: Mozart, 1997.

Hannisdal har tidligere vært medlem av Den Norske Blåsekvintett og Oslo-Filharmoniens Blåsersolister og Norsk deltager under Nordisk solistbiennale  iKøbenhavn.

Per spiller også barokkfagott og har spilt inn Vivaldi`s e-moll fagottkonsert på CD. For tiden er han aktuell md en CD med musikk for fagott og klaver i samarbeid med Vebjørn Anvik. Per underviser i fagott ved Norges Musikkhøgskole.